Μπορίσοφ: «Να βοηθήσουμε την Ευρώπη, αλλά, με τον όρο – οι συντάξεις και οι μισθοί να είναι χαμηλότεροι από τους δικούς μας»…




Ιανουάριος 18, 2012.

Βερολίνο.
 «Οι φόροι στη Βουλγαρία είναι  μεταξύ των χαμηλότερων στην Ευρώπη. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να τους αυξήσουμε, αφού αυτή είναι η δέσμευσή μας προς το βουλγαρικό λαό. Η κυβέρνησή μας θα συνεχίσει να διατηρεί αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία».


Τα παραπάνω είπε ο  πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ προς τους συμμετέχοντες στη συνάντηση  με την ηγεσία της Ανατολικής Επιτροπής της γερμανικής οικονομίας, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τις απόψεις του Βούλγαρου πρωθυπουργού, καμία λογική δεν υπάρχει στην οικονομική υποστήριξη  σε απείθαρχα  κράτη-μέλη, από την ευρωπαϊκή οικονομία, μειώνοντας το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης , ενώ χώρες όπως η Βουλγαρία να συγχρηματοδοτείται με 20% , από τα κονδύλια στο πλαίσιο  των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ήταν ανένδοτος στις απόψεις του, ότι τίποτε καλό δεν αναμένει την Ευρώπη όταν κινείται με τέτοιους, μη οικονομικούς, μηχανισμούς.

«Τα μέτρα αυτά όχι μόνο δεν θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη, αλλά θα οδηγήσουν στην ανοχή των απείθαρχων και υποανάπτυκτων οικονομιών», δήλωσε ο Μπερίσοφ.
Σύμφωνα με τον Μπορίσοφ, αν η Βουλγαρία  υποστήριζε το αίτημα της μείωσης του ποσοστού της συγχρηματοδότησης της προς τα ευρωπαϊκά προγράμματα  με τουλάχιστον 5%, αυτό θα έδινε τη δυνατότητα της απελευθέρωσης περίπου 500 εκατομμυρίων από τους πόρους του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ήταν ανένδοτος «όλοι πρέπει να βοηθήσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά με μία προϋπόθεση: οι συντάξει και οι μισθοί να γίνουν πιο χαμηλοί από τους μισθούς της Βουλγαρίας. Δεν είναι δίκαιο να βοηθούμε κράτη που έχουν δύο και τρεις φορές  υψηλότερους μισθούς και συντάξεις από ό, τι στην Βουλγαρία» είπε ο Μπορίσοφ και θα προσθέσει για τον επιχειρηματικό τομέα:

«Για εμάς  πολύτιμοι επενδυτές είναι αυτοί που δημιουργούν θέσεις εργασίας».

--