Ρουμανία: Ο πρωθυπουργός παραίτησε τον ΥΠΕΞ γιατί χαρακτήρισε τους διαδηλωτές βόδια και ανθρώπους του «Like” του Facebook



Ιανουάριος 23, 2012.

Βουκουρέστι.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Εμίλ Μπόκ ανακοίνωσε ότι ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών κ. Τεοντόρ Μπασόνσι, για τις προσβλητικές δηλώσεις κατά των συμμετεχόντων στις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.


«Λυπάμαι για τις δηλώσεις ορισμένων από τους συναδέλφους μου για χαρακτηρισμούς των διαδηλωτών. Ζητώ συγνώμη από τους  Ρουμάνους πολίτες. Αποφάσισα να ζητήσω την παραίτηση του Υπουργού  Εξωτερικων κ. Teodor Baconschi για τους χαρακτηρισμούς του», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της  έκτακτης συνόδου ­του Ρουμανικού Κοινοβουλίου.

Ο Ρουμάνος υπουργός Εξωτερικών έμαθε για την απόλυσή του στις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών των χωρών της ΕΕ.

( Σημειώνεται ότι  ο αναφερόμενος Ρουμάνος πολιτικός, του οποίου απαιτήθηκε η παραίτηση είχε χαρακτηρίσει του διαμαρτυρόμενους πολίτες ως ‘βόδια’, ‘βοοειδή’ , ‘ανθρώπων του facebook  και του like)

--

Πηγή: Агенция "Фокус"