Υπόσχεση Πούτιν: 175 ευρώ το μήνα στο τρίτο παιδί και σε κάθε επόμενο



Φεβρουάριος 14, 2012.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Μαρτίου, σε άρθρο του στην ‘Κομσομόλσκαγια Πράβντα’ υποσχέθηκε καλύτερη δημογραφική εικόνα της


 χώρας ( μέχρι το 2050 να φθάσει τα 154 εκατομμύρια). Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι  το κράτος θα παράσχει επίδομα στο τρίτο και κάθε επόμενο παιδί, 175 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με τις υποσχέσεις του, θα γίνει  σημαντική αύξηση τους μισθούς στο δημόσιο τομέα, στις συντάξεις και στην κοινωνική πρόνοια, όπως επίσης θα προβεί σε μείωση κατά 20 τοις εκατό στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Ο Πούτιν υποσχέθηκε ειδικές αυξήσεις στους μισθούς των πανεπιστημιακών καθηγητών και τους γιατρούς κατά 200%, στα έτη από το 2013 έως το 2018. Εξήγγειλε, ακόμη, υποτροφίες φοιτητών καθώς οι συντάξεις και τα επιδόματα θα αυξηθούν περαιτέρω.

Επιπλέον, διαβεβαιώνει ότι θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία, στον πολιτιστικό τομέα και θα βελτιώσει την ποιότητα των δημόσιων οργανισμών, θα καθιερώσει, ακόμη, την πολιτιστική δημιουργία από το νηπιαγωγείο.

Στη Ρωσία, θα έρθουν σε λίγα χρόνια μετανάστες να εργαστούν, γράφει ο πρωθυπουργός και προσθέτει ότι θα επιδιώξει τη μέγιστη ανάπτυξη της οικονομίας στην χώρα.

 Αυτό είναι το πέμπτο άρθρο του Πούτιν που δημοσιεύεται σε παγκοσμίου φήμης ρωσική εφημερίδα από το αρχές του 2012.
--