“Η Συρία έχει το δικαίωμα να προστατεύει τους πολίτες της”



Φεβρουάριος 14, 2012.

Νέα Υόρκη (SANA).

 Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ Δρ Μπασάρ αλ Τζαφάρι, δήλωσε ότι «η Συρία έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τους πολίτες της, να καταπολεμήσει την τρομοκρατία και την ένοπλη βία και να θέσει τέρμα σε αυτήν».


«Η ηγεσία της Συρίας κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθεί στις θεμιτές απαιτήσεις της μεταρρύθμισης και εξέδωσε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων  που θα βασίζεται στην πολιτική πολυφωνία» , πρόσθεσε ο αλ Τζαφάρι, τονίζοντας τη δέσμευση της Συρίας προς την  συνολική διαδικασία των μεταρρυθμίσεων παρά τις προσπάθειες να ανατραπεί αυτή η διαδικασία με την άγρια εκστρατεία που έχει ενσκήψει εναντίον της Συρίας.

Ο Αλ Τζαφάρι(φωτό),  σε ομιλία του στην Γενική Συνέλευσης του ΟΗΕ, σήμερα, είπε ότι ο πόλεμος ξεκίνησε από κάποιους διεθνείς και περιφερειακές δυνάμεις εναντίον της Συρίας που στοχεύον  στην υπονόμευση της Συρίας και όχι στη διενέργεια μεταρρυθμίσεων  στη Συρία.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Συρίας υπογράμμισε την αντίρρηση της αντιπροσωπείας της Συρίας για τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για να συζητήσουν την έκθεση της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, ζητώντας την ακύρωση της συνόδου, δεδομένου  ότι αποτελεί ‘μια σημαντική νομική παραβίαση των κανονιστικών διαδικασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το θέμα αυτό».

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Συρίας, ζήτησε μια ανεξάρτητη νομική γνωμάτευση από το νομικό σύμβουλο το ΟΗΕ.
Το Κατάρ, το οποίο προεδρεύει της Συνόδου, και του οποίου οι αποφάσεις υπαγορεύονται  από μερικά πολικά υπόβαθρα και συμφέροντα, δεν έλαβε υπόψιν του το αίτημα της Συρίας.

Ο Αλ- Τζαφάρι, ωστόσο, εξέφρασε τη έκπληξή του για την έκκληση προς τη Συρία για μεταρρυθμίσεις και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ειρηνικής διαμαρτυρίας.

Ο μόνομος αντιπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ, δήλωσε ότι οι τρομοκράτες και όσοι τους υποστηρίζουν, προσπαθούν να καταστρέψουν  τη δομή της Συρίας, προκειμένου να διαδοθεί το λεγόμενο δημιουργικό χάος…


--