“Ποιος είναι ο Σόιμπλε που λοιδορεί την Ελλάδα;”



Φεβρουάριος 16, 2012- Από τη σερβική ‘Β92’-
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατηγόρησε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που προσέβαλε τον ελληνικό λαό.

Ο Παπούλιας επεσήμανε, επίσης, την αυξανόμενη δημόσια οργή που καθημερινά εκφράζει το Βερολίνο, για τη δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.



Εμφανώς θυμωμένος  από τον Σόιμπλε ο Παπούλιας, καταδίκασε τη δήλωσή του ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε πτώχευση και επιτέθηκε στους επικριτές της  χώρας την Ολλανδία και την Φιλανδία.

«Δεν μπορώ να δεχτώ τις προσβολές του Σόιμπλε για τη χώρα μου», είπε ο 82χρονος Παπούλιας, βετεράνος της ελληνικής πάλης ενάντια στη ναζιστική κατοχή κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου.

«Ποιος είναι ο Σόιμπλε που προσβάλει την Ελλάδα;, ποιοι είναι οι Ολλανδοί; Ποιοι είναι οι Φινλανδοί; Είμαστε περήφανοι που πάντοτε υπερασπιζόμαστε όχι μόνον την ελευθερία της χώρας μας αλλά την ελευθερία ολόκληρης της Ευρώπης», δήλωσε ο Έλληνας πρόεδρος σε ομιλία του στο ελληνικό Υπουργείο Άμυνας.

Οι  σκληρές παρατηρήσεις είναι ασυνήθιστες για τον  Κάρολο Παπούλια που συνήθως δεν αναμειγνύεται στην καθημερινή πολιτική συζήτηση.

Την περασμένη εβδομάδα, διαδηλωτές πυρπόλησαν τη γερμανική σημαία και μια δεξιά εφημερίδα δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία παρουσιάζεται η Άνγκελα Μέρκερ με ναζιστική στολή και είχε τον τίτλο «"Memorandum  macht  frei».

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Ελλάδας έχει αποφασίσει ότι λόγω της κρίσης, αποποιείται του προεδρικού μισθού των 300.000 ευρώ ετησίως.

Με το δεδομένο ότι η υπομονή της ΕΕ προς τους Έλληνες πολιτικούς πλησιάζει σε ένα κρίσιμο σημείο, ο Σόιμπλε τις τελευταίες ημέρες έκανε μια σειρά από επικριτικά σχόλια για λογαριασμό της Αθήνας.
--