Σκόπια: Παράταση του χρόνου συνταξιοδότησης των στρατιωτικών




Φεβρουάριος 12, 2012.

«Θα συνταξιοδοτούνται στα 45 τους χρόνια έπειτα από 25ετή υπηρεσία»

 
Σε συμφωνία κατέληξαν, η κυβέρνηση και η Ένωση των επαγγελματιών της Άμυνας και της Ασφάλειας, για την ηλικία συνταξιοδότησης τους,  που από το 38ο έτος,  το όριο ανέβηκε στα 45 χρόνια και η συνολική υπηρεσία, στο στρατό,  από τα 23 πήγε στα 25 έτη.


Η συμφωνία έγινε μετά τη συνάντηση του υπουργού Άμυνας Φατμίρ Μπεσίμι με τους εκπροσώπους της Ένωσης. Το Υπουργείο Άμυνας για τις αλλαγές αυτές ενημέρωσε τον εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ στα Σκόπια, συνταγματάρχη  Γιορντάν Γιορντάνοφ, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Άμυνας Φατμίρ Μπεσίμι.

Σύμφωνα με τον Γιορντάνοφ (Βούλγαρος), ο οποίος είναι επικεφαλής της Συμβουλευτικής Ομάδας του ΝΑΤΟ στα Σκόπια, η σύμβαση παρέχει οφέλη και στην ένωση και στο Υπουργείο Άμυνας.

Οι αλλαγές που θα ακολουθήσουν μετά την ψήφιση  της σύμβασης αυτής από τη Βουλή, αναμένεται να ξεπεραστεί, τελικά, το πρόβλημα που επί χρόνια πίεζε τα μέλη του Στρατού των Σκοπίων, αυξάνοντας την αξιοπιστία του στρατού και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των μελών στις γραμμές του, στα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Για τους στρατιώτες, παρά την επιμήκυνση του χρόνου υπηρεσίας, σχεδιάζονται προγράμματα για τη διευκόλυνση της επιστροφής τους στην πολιτική ζωή, αφού ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους καριέρα.
--