Αλβανία: Αντιδρά η αντιπολίτευση στις επιλεκτικές αυξήσεις της κυβέρνησης



Φεβρουάριος 12, 2012.

Τίρανα.

Ο Έντι Ράμα, αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος αντέδρασε στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αύξηση μισθών στους υψηλούς αξιωματούχους της κυβέρνησης, που υπολογίζονται από 20 έως 30 χιλιάδες λεκ.


Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, επισημαίνει την κοινωνική αυτή ανισότητα, αφού δεν θα ισχύει για τους απλούς εργαζόμενους της δημόσιας διοίκησης, αλλά μόνον στους υπουργούς, υφυπουργούς και διευθυντές.

«Περισσότερα 20 έως 30 χιλιάδες λέκ για αυτούς που θα κερδίζουν περισσότερα και θα πληρώνουν λιγότερους φόρους. Η ανισότητα χτυπάει τα θεμέλια!» , έγραψε ο Ράμα στο προφίλ του που διατηρεί στο κοινωνικό δίκτυο ‘Twitter’ και συνεχίζει: « σε μια εποχή που το βόρειο τμήμα της χώρας υποφέρει από την απομόνωση λόγω του χιονιού η κυβέρνηση αποφασίζει να δώσει επιλεκτικές αυξήσεις.

«Κάθε μέρα παίρνονται αποφάσεις  από την κυβέρνηση κατά του δημόσιου συμφέροντος και του κοινωνικού καλού. Έτσι εξυπηρετούνται  από την εξουσία προσωπικά συμφέροντα. Εδώ και δύο εβδομάδες το κράτος δεν έχει πάει να βοηθήσει τα βόρεια τμήματα της χώρας που έχουν απομονωθεί από τα χιόνια», τόνισε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.

--