Российская газета: «Ειδικές δυνάμεις εμπόδισαν ενέργεια κατά του Πούτιν»



Φεβρουάριος 27, 2012.

Χθες, πρώτη είδηση της ημέρας ήταν η συγκλονιστική είδηση ότι στην Ουκρανία κρατούνται δύο ύποπτοι για την ετοιμασία πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων στη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, γράφει η Ροσίσκαγια Γκαζέτα.


Τα υψηλότερα κλιμάκια των ρωσικών αρχών, επιβεβαίωσαν  για την πρόληψη του γεγονότος της επίθεσης κατά του πρωθυπουργού.

Αυτό έγινε από τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού, Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο ίδιος όμως απέφυγε να σχολιάσει το γεγονός.

Αργότερα, ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε ότι η ηγεσία της χώρας έχει ενημερωθεί εκ των προτέρων για την επικείμενη δολοφονία του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συνολικά έχουν γίνει τέσσερις απόπειρες κατά του Πούτιν από το 2001.
Όπως αποδεικνύεται, κατά την τελευταία προσπάθεια είχε προγραμματιστεί να χρησιμοποιηθούν εκρηκτικές ύλες από εκείνες που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες 
κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό που οδηγεί στο αεροδρόμιο Βνούκοβο, το 2007. 

Επισημαίνεται ότι από την βόμβα που χρησιμοποιήθηκε τότε, θα μπορούσε να καταστρέψει ένα μεγάλο φορτηγό.
Σύμφωνα με τη ‘ΡΓ’- Российская газета, η υπόθεση εξελίχθηκε ως εξής:
Οι ύποπτοι  για την απόπειρα δολοφονίας συνελήφθησαν σε μια από τις παλαιότερες συνοικίες της Οδησσού.
Όλα ξεκίνησαν  στις 4 Ιανουαρίου του 2012, όταν σημειώθηκε έκρηξη σε ένα διαμέρισμα. Ο ενοικιαστής σκοτώθηκε.
Οι πυροσβέστες αρχικά σκέφθηκαν ότι εξερράγη η κουζίνα υγραερίου. Αναλύοντας, όμως, τα συντρίμμια  σχημάτισαν  την πραγματική εικόνα της έκρηξης.

Στις 6 Ιανουαρίου η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, έστειλε πληροφορίες προς τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας. Μία από τις αναφορές περιέγραφε ότι  στην έκρηξη βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού.

Η πυρκαγιά σημειώθηκε εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών των εκρηκτικών υλών. Ένα από τους πληγέντες της έκρηξης  ήταν ο Ίλια Πουανζίν ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το όνομα του νεκρού ήταν  Ρουσλάν Μαντάεφ.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν στην Ουκρανία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω της Τουρκίας. Στην υπόθεση εμπλέκεται και το όνομα ενός από τους επικεφαλής των αυτονομιστών Τσετσένων Ντοκού Ούμαροφ.
Σύμφωνα με την  ανάκριση του τραυματισμένου τρομοκράτη είχαν νοικιάσει το διαμέρισμα της Οδησσού και μετά τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία προγραμμάτιζαν αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με βάση τη μαρτυρία και τα στοιχεία διαπιστώνεται ότι οι εγκληματίες θα πραγματοποιούσαν εκρήξεις στη Μόσχα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Χάριν όμως της τυχαία έκρηξης που σημειώθηκε στην Ουκρανία, αποσοβήθηκαν οι τρομοκρατικές πράξεις.

Σημειώνεται ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι τρομοκράτες προσπαθούσαν να δοκιμάσουν ένα νέο τύπο εκρηκτικών που θα ήταν σε θέση να λιώσει την πανοπλία (αλεξίσφαιρο γιλέκο). Το μοιραίο λάθος τους ήταν όταν ο εκρηκτικός συνδυασμός τέθηκε επάνω στο σώμα του καλοριφέρ για να στεγνώσει…


--