«Καταρρέει το άλλοθι της ελληνικής κρίσης λόγω της …τεμπελιάς των Ελλήνων»



Φεβρουάριος 27, 2012.

Η κρίση στη ζώνη του ευρώ δημιούργησε κενά μεταξύ των χωρών της ευρωπαϊκής οικογένειας- γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- και  έχει ως στόχο κριτικής  ιδίως την Ελλάδα.


Οι πολίτες των άλλων χωρών πιστεύουν  ότι αιτία της κρίσης είναι  οι Έλληνες οι οποίοι εργάζονται λιγότερο από τους Ευρωπαίους των  χωρών της ευρωζώνης.
Το BBC έχει δημοσιεύσει ορισμένα στατιστικά στοιχεία με τα οποία συγκρίνονται οι Έλληνες με ορισμένες ‘ανθηρές’ χώρες της Ευρώπης. Συχνά, η σκέψη όλων  που έχουν ακούσει για τη βαθιά κρίση που διέρχεται η Ελλάδα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες έχουν φέρει στο σημείο αυτό τη χώρα τους.

Και όμως. Τα στοιχεία τα οποία δημοσιεύονται αποδεικνύουν το αντίθετο, τα οποία στοιχεία δίδουν εκπληκτικά συμπεράσματα.

Οι Έλληνες – ο απλός λαός- δεν έχει μπει σε αυτήν την κρίση, διότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, αφού τα συγκριτικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο ελληνικός λαός εργάζεται πιο σκληρά από όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Τα στατιστικά στοιχεία από τον Οργανισμό για την Ανάπτυξη και την Οικονομική Συνεργασία  δείχνουν  ότι ο μέσος όρος εργασίας των Ελλήνων ανά έτος είναι 2017 ώρες, πάρα πολλές ώρες πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

--