Τουρκικό Δημοσίευμα: “Το Ισραήλ θέλει να κάνει αεροπορική βάση στη Κύπρο”



Φεβρουάριος 7, 2012.

«Κατά την επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Κύπρο, στις 16 Φεβρουαρίου, θα τεθεί το αίτημα για τη δημιουργία μιας βάσης στη χώρα αυτή», γράφει η τουρκική ειδησεογραφική πύλη ‘Ντουνιά Μπουλτενί’.


Ο Νετανιάχου- γράφει το δημοσίευμα- θα επισκεφθεί  την Κύπρο για να συζητήσει  για την ασφάλεια της εξόρυξης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Το Ισραήλ, το οποίο έχει χαλάσει τις σχέσεις του με την Τουρκία,  μαζί με τους Ελληνοκύπριους και την Ελλάδα, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια περίμετρο ασφαλείας στην  ανατολική Μεσόγειο.

Το Ισραήλ επιθυμεί αεροπορική βάση στην Κύπρο

«Δημοσιεύματα στην Jerusalem Post και των  ελληνικών  ΜΜΕ, αναφέρουν,  τις τελευταίες ημέρες, για μια ελληνο-ισραηλινή συμφωνία την οποία υπέγραψε η Κύπρος και το Ισραήλ για την ασφάλεια των δραστηριοτήτων της άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο», γράφει το τουρκικό κείμενο.

«Και για το σκοπό αυτόν», συνεχίζει το δημοσίευμα, «το Ισραήλ επιδιώκει να δημιουργήσει μια στρατιωτική αεροπορική βάση στην Κύπρο, όπως σημειώνουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη μια απάντηση για το θέμα αυτό, και θα συζητηθεί από τον Νετανιάχου, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο,  με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Χριστόφια»

Το φυσικό αέριο θα είναι η κεντρική ατζέντα

«Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη του, στην Κύπρο, στις 16 Φεβρουαρίου», γράφει το ‘Ντουνιά’ και συνεχίζει:

« Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου η επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού  θα έχει στόχο την ανάπτυξη στενότερων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Εκπρόσωπος, μάλιστα, του Ισραήλ, δήλωσε  ότι στη συνάντηση Νετανιάχου-Χριστόφια, κύριο θέμα συζήτησης, θα είναι  οι δραστηριότητες εξερεύνησης φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο».
--