Σκόπια: Συνάντηση Αμερικανού Πρέσβη με Αχμέτι, για εθνοτικές εντάσεις και επίσκεψη Νίμιτς



Φεβρουάριος 10, 2012.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Paul Wohlers  υποδέχθηκε σήμερα τον Αλί Αχμέτι, του  οποίου το κόμμα συμμετέχει στον κυβερνητικό  συνασπισμό των Σκοπίων, να συζητήσουν  για τις πρόσφατες εθνοτικές εντάσεις των επεισοδίων στη Στρούγκα, καθώς και θέματα της διαδικασίας για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.


Λεπτομερείς αναφορές για το περιεχόμενο της συνάντησης δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, ενώ ότι λέχθηκε μεταξύ των δύο ανδρών ήταν απόρροια μιας ανακοίνωσης του αλβανικού κόμματος DUI.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, ο Αμερικανός Πρέσβης εξέφρασε τη θέληση της αμερικανικής κυβέρνησης στη συνέχιση της άριστης συνεργασίας προς το κύριο στόχο της χώρας, που είναι η ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Ο Αχμέτι φέρεται να εξήρε την αμερικανική συμβολή στη διαδικασία αυτή.

« Ο Πρέσβης Wohlers   διαβεβαίωσε τον Αχμέτι για την αμερικανική στάση  έναντι της FYROM για το ΝΑΤΟ, η οποία παραμένει αμετάβλητη ως προς τις ευρωατλαντικές διαδικασίες της χώρας. Οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι η Κυβέρνηση των Σκοπίων πρέπει να επιβεβαιώνει  συνεχώς και ενεργά τη βούλησή της, για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Ο Πρέσβης Wohlers,  διαβεβαίωσε τον Αχμέτι,  ότι οι ΗΠΑ δεν θα εγκαταλείψουν τη βοήθειά τους για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Χαιρέτισαν, επίσης, την επικείμενη επίσκεψη του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ελπίζοντας στη  διαδικασία επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας», αναφέρει η  ανακοίνωση του DUI, μετά το τέλος της συνάντησης.
--
Ina