Στην Ελλάδα: «Τα εξαιρετικά αντιλαϊκά μέτρα ώθησαν πέντε υπουργούς να παραιτηθούν»



Φεβρουάριος 10, 2012.

Αθήνα-(ανταπόκριση:  Ria Novosti- Агенция "Фокус")

Η πρώτη Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου παραιτήθηκε και έγινε το πέμπτο μέλος της κυβέρνησης, το οποίο παραιτήθηκε κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών.


Η Ξενογιαννακοπούλου ανήκει στο σοσιαλιστικό κόμμα «ΠΑΣΟΚ», αναφέρει το Ria Novosti, ενώ νωρίτερα παραιτήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, συνάδελφος της Ξενογιαννακοπούλου στο «ΠΑΣΟΚ».
Επιβεβαιώθηκαν, επίσης, οι παραιτήσεις τριών μελών του υπουργικού συμβουλίου του ακροδεξιού κόμματος «ΛΑΟΣ», ήτοι, ο Υπουργός Μεταφορών, Μάκης Βορίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας Αστέριος Ροδούλης.
Με τις παραιτήσεις τους, διαμαρτυρήθηκαν κατά της συμφωνίας του δανείου από την ΕΕ, που η κυβέρνηση σχεδιάζει να ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο την Κυριακή στις 12 Φεβρουαρίου.
Η συμφωνία προβλέπει το ποσό των 130 δισεκατομμυρίων χρηματοδότησης της Ελλάδας με ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα αυστηρής οικονομίας και την περαιτέρω μείωση των μισθών και συντάξεων.
Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά αντι -δημοφιλές στην ελληνική κοινωνία.
Την Παρασκευή και το Σάββατο τα συνδικάτα οργανώνουν 48ωρη γενική απεργία κατά της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
--