Βούλγαροι διαδήλωσαν στη Χάγη κατά ακροδεξιού κόμματος



Φεβρουάριος 22, 2012.

Χάγη.

Ευρωπαίοι πολίτες, πρώην ανατολικών χωρών, συμπεριλαμβανομένων πολλών Βουλγάρων, διαδήλωσαν στη Χάγη, κατά της  ρατσιστικής ιστοσελίδας του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας, στο οποίο καταχωρούνται  καταγγελίες Ολλανδών, κατά των μεταναστών από τις νέες προς ένταξη χώρες, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο δικτυακός τόπος του κόμματος αυτού  εγκαινιάστηκε στις 8 Φεβρουαρίου, όπου περιέχει διαμαρτυρίες για τις θέσεις εργασίας οι οποίες χάνονται εξαιτίας των νέων αφίξεων μεταναστών στη χώρα ή για εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους Πολωνούς, του Ρουμάνους και τους Βουλγάρους.

Το αμφιλεγόμενο κόμμα της Ελευθερίας, δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού, και δεν έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου. Οι Πολωνοί μετανάστες από όλη την Ευρώπη απέστειλαν επιστολή  προς τον πρωθυπουργό Mark Ruetten ζητώντας να αναλάβει δράση ενάντια στην ιστοσελίδα του του Geert Wilders.

Ωστόσο, παρά την έντονη αγανάκτηση που παρατηρήθηκε σε όλη την Ευρώπη, στη  διαμαρτυρία που έγινε, δεν δόθηκε η ανάλογη διάσταση.

Στις αρχές Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ζητήσει να ακούσει τις θέσεις του Ολλανδού πρωθυπουργού.
--