Βουλγαρία: «Ο Μπόικο Μπορίσοφ είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της ΕΕ που επισκέπτεται την Τυνησία»



Φεβρουάριος 27, 2012.


Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της ΕΕ, ο οποίος επισκέφθηκε επισήμως την Τυνησία, μετά τις δημοκρατικές αλλαγές στη χώρα αυτή από τις αρχές του περασμένου έτους, σημειώνει χαρακτηριστικά το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’.


Αυτό έγινε σαφές κατά την κοινή δήλωση του Πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ και του Πρωθυπουργού της Τυνησίας, Χαμάντι Ντζαμπάλ.

«Επειδή είμαι ο πρώτος πρωθυπουργός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήρθε εδώ, έχω την ελπίδα να επιστραφεί αυτή η εκδήλωση με έργα τα οποία να γίνουν  πρώτα μεταξύ της Τυνησίας και της Βουλγαρίας», δήλωσε ο Μπορίσοφ.

Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας ζήτησε  τη συμβολή της Βουλγαρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για περισσότερη βοήθεια και προσοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τυνησία για την δημοκρατική διαδικασία στη χώρα.

Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν την καταδίκη τους για το συμβαίνει στη Συρία και την αιματοχυσία που γίνεται εκεί.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας προέβαλε τις εξαγωγές της Βουλγαρίας προς την Τυνησία κατά το τρέχον έτος,  το έτος της επανάστασης για το κράτος αυτό.

Η Βουλγαρία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Τυνησία και με έργα όπως η πολιτική  για την ανέγερση σχολείων, σαν αυτό που εγκαινίασε χθες, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--
Агенция "Фокус"