Κοσσυφοπέδιο: Διαδηλώσεις στην Πρίστινα κατά της συμφωνίας με τη Σερβία




Φεβρουάριος 27, 2012.

Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Πρίστινας και έχουν μετατοπίσει τα  μεταλλικά κιγκλιδώματα τα οποία είχε τοποθετήσει η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου για να προστατεύσει τα  κυβερνητικά κτήρια καθώς και αυτό της Συνέλευσης.



Οι διαμαρτυρόμενοι αντιτίθενται στην συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου και οι οποίοι εκπροσωπούν  περιφερειακά φόρουμ.

Οι διαδηλωτές βρίσκονται  περίπου 15 με 20 μέτρα από την περίφραξη του προαυλίου της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου και φωνάζουν συνθήματα όπως « Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου», «Κάτω ο Θάτσι» κλπ.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, σήμερα,  από το  Κόμμα της Αυτοδιάθεσης και έχει ως στόχο να «μπλοκάρει το έργο της Κυβέρνησης για τέσσερις ώρες».

Σύμφωνα με τις απόψεις των διαμαρτυρομένων, εκφράζεται η αντίθεσή τους για τη συμφωνία του Κοσσυφοπεδίου με τη Σερβία, η οποία θέτει στο περιθώριο την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, με υποσημείωση της συμφωνίας, στην οποία αναφέρεται ρητά ότι η εκπροσώπηση του Κοσσυφοπεδίου θα γίνεται σύμφωνα με την απόφαση  1244 του ΟΗΕ, δηλαδή ως «Κοσσυφοπέδιο» και όχι ως «Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου»

Εκατοντάδες διαδηλωτές με πολλά πανό και φωνάζοντας «Κάτω η υποσημείωση»,  «Κάτω η κυβέρνηση  Χασίμ Θάτσι», «Το Κοσσυφοπέδιο δεν πωλείται» συνεχίζουν  μέχρι την ώρα αυτή να διαμαρτύρονται γύρω από τα κυβερνητικά κτήρια της Πρίστινας.


--