Βουλγαρικό πρακτορείο: «Έλληνας υπουργός είπε ότι αν θέλετε να γίνουμε Βουλγαρία, χρεοκοπούμε και γινόμαστε!»



Φεβρουάριος 2, 2012.

«Στους Έλληνες, των οποίων οι φόροι αυξάνονται  και οι μισθοί μειώνονται και οι προοπτικές δεν είναι καθόλου ευοίωνες με τα τελευταία αιτήματα των ευρωπαίων ηγετών, ήρθε και το αποκορύφωμα ενός κακόγουστου αστείου», γράφει  το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Φόκους’.


«Εάν η Ελλάδα δεν αποκτήσει το νέο πακέτο διάσωσης, ως τα μέσα Μαρτίου, θα ανακοινώσει την αποτυχία της να προβεί σε πληρωμές των μισθών, ως πρώτο στάδιο, και κατόπιν θα ανακοινώσει  την αποχώρηση της  από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά πριν η Αθήνα λάβει  επιπλέον χρήματα, η Ευρώπη επιθυμεί να ληφθούν περισσότερα οικονομικά μέτρα, τα οποία ενδέχεται να επιδεινώσουν περαιτέρω την ήδη, σοβαρή ύφεση», γράφει η εφημερίδα «Washington Post».

«Αν μειωθούν οι μισθοί, οι επικουρικές, οι συντάξεις,  θα μειωθεί συγχρόνως η ζήτηση και η κατανάλωση. Όλα αυτά τα μέτρα αποτελούν μέρος ενός φαύλου κύκλου», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Η μείωση των μισθών δεν βοηθά την κρίση και δεν βοηθά την οικονομική ανάπτυξη. Αν θέλουμε να γίνουμε Βουλγαρία, δεν χρειαζόμαστε μια τρόικα- την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Και αυτό είναι εύκολο. Κηρύττουμε πτώχευση και τελειώνουμε», είπε ο Χρυσοχοΐδης.
--