Πρόεδροι Σερβίας- Κροατίας και Βοσνίας σε κοινή συνέντευξη Τύπου



Φεβρουάριος 3, 2012.

Jahorina. (Tanjug)

Οι ηγέτες της Σερβίας, της Κροατίας και της Βοσνίας, σήμερα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την τριμερή σύνοδο κορυφής,  στη διάρκεια  του Συμβουλίου Υπουργών, στην ορεινή πόλη Γιαχόρινα της Βοσνίας,  για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην ένταξη της Κροατίας  στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πρόοδο που σημείωσε η Σερβία καθώς και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης.


Σε σχετική ενημέρωση προέβη προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος  της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης,  Ζέλικο Κόμσιτς- Željko Komšić.

Ο Κόμσιτς, ως οικοδεσπότης της άτυπης τριμερούς συνάντησης των προέδρων της Σερβίας , Κροατίας και Βοσνίας Ερζεγοβίνης,  άνοιξε τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους για κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς καθώς και της Κροατίας ο  Γιοσίποβιτς είπαν ότι παρέχεται η πλήρης πολιτική υποστήριξη  για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και το οποίο ήταν το κύριο θέμα της συζήτησης μεταξύ των ηγετών αυτών των χωρών.

Συζητήθηκαν ακόμη και τα κοινά κονδύλια τα οποία παρέχονται από την ΕΕ,  για τη διασυνοριακή συνεργασία, την αμοιβαία εκπροσώπησή τους με προξενικά γραφεία σε τρίτες χώρες,  καθώς και την απλοποίηση του καθεστώτος διέλευσης των συνόρων και της εφαρμογής κοινών αθλητικών εκδηλώσεων.

Η σημερινή συνεδρίαση στο χιονοδρομικό κέντρο Γιαχόρινα,  ήταν η δεύτερη άτυπη συνάντηση της Τριμερούς Επιτροπής, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίασή της τον περασμένο Ιούλιο στο Μπριόνι, όπου συμφωνήθηκε  να συναντώνται οι πρόεδροι των τριών χωρών δύο φορές το χρόνο.
--