Σκόπια: Γεύμα με τους πρέσβεις των χωρών μελών της Ομάδας Βίζεγκραντ



Φεβρουάριος 22, 2012.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ίβανοφ φιλοξένησε, σήμερα, σε ένα παραδοσιακό γεύμα, τους πρέσβεις των χωρών μελών της Ομάδας Βίσεγκραντ, οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι στη χώρα.


Στη συνάντηση παρέστησαν οι πρέσβεις της Τσεχίας, Πολωνίας, Σλοβακίας, Ουγγαρίας καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων.

Ο Ίβανοφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το  υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων και το γόνιμο διάλογο μεταξύ των Σκοπίων και των χωρών της ομάδας του Βίζεγκραντ, που βασίζεται στη μακρά παράδοση φιλίας, της αμοιβαίας κατανόησης και της κοινής δέσμευσης για την περαιτέρω βελτίωση τους.

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων χαιρέτισε την υποστήριξη των κυβερνήσεων των χωρών της ομάδας του Βίσεγκραντ, για τις προσπάθειες της FYROM στην ευρω-ατλαντική ενσωμάτωσή της, ως προϋπόθεση για την διαρκή σταθερότητα στην περιοχή, την ειρήνη και την ευημερία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο πρόεδρος των Σκοπίων, ενημέρωσε τους πρέσβεις για τις συνομιλίες που είχε με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, πρέσβη Μάθιου Νίμιτς, πριν δύο ημέρες και επιβεβαίωσε την εποικοδομητική πολιτική που ακολουθεί  η FYROM σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, ιδιαίτερα μετά  την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Δεν παρέλειψε να εκφράσει την προσδοκία του, ότι στη διάρκεια της δανικής προεδρίας και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, η γενικότερη κατάσταση θα προχωρήσει προς μια θετική κατεύθυνση.

--