Σκόπια: Συνάντηση αλβανικής αντιπολίτευσης με Αμερικανό πρέσβη



Φεβρουάριος 22, 2012.
Ο Αλβανός ηγέτης της αντιπολίτευσης, Μεντούχ Τάτσι /Menduh Thaçi, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη στα Σκόπια, Paul Wohlers,προσπάθησε  να ανακόψει τις εθνικιστικές προσεγγίσεις μεταξύ  των πολιτικών αρχηγών του κράτους, καθώς σύμφωνα με αυτόν, αυτή  η πρακτική είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι που έχει συνέπεια σε όλο το λαό.  


Ο Τάτσι εξέφρασε τη δυσπιστία του, για τη σημερινή κυβέρνηση των Σκοπίων, ότι έχει τη δυνατότητα να απεμπλακεί από τα προβλήματα και να προχωρήσει στη διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Ο Τάτσι δήλωσε ότι ο Wohlers μίλησε για τη σημασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τη σημασία που έχει για την εσωτερική σταθερότητα της χώρας, αλλά, ο ίδιος τόνισε ότι  το κλειδί στη διαδικασία αυτή βρίσκεται σε λάθος χέρια.

Ως προς τις εσωτερικές εξελίξεις στο κόμμα του DPA, ο Τάτσι επεσήμανε ότι η συνεργασία του με τον Ρούφι Όσμανι, έχει τελειώσει, τονίζοντας ότι το κόμμα του δεν μπορεί να αναλάβει ευθύνη για ενέργειες μιας άλλης πολιτικής.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κύρια ηγετική παρουσία στην αλβανική αντιπολίτευση των Σκοπίων είναι το Δημοκρατικό Αλβανικό Κόμμα –DPA. Γνωρίζω ότι πολλοί παράγοντες προσπαθούν να σπάσουν το μέτωπο αυτό, ακόμη και οι Σλάβοι, αλλά δεν θα το κατορθώσουν. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη  και δεν συμμετέχουμε  σε οποιαδήποτε πλατφόρμα ή πολιτική συμφωνία με άλλα κόμματα», δήλωσε ο Μεντούχ Τάτσι.


--