Μερσίνα: Η τουρκική αστυνομία παρενέβη σε Κουρδική διαδήλωση



Φεβρουάριος 18, 2012.


Διαδήλωση που διοργανώθηκε από εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών και πολιτικά κόμματα που υποστηρίζονταν από την κουρδική οργάνωση KCK, στην πόλη Μερσίνα, της νοτιοδυτικής Τουρκίας διαλύθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες 


χρησιμοποίησαν διάλυμα πιπεριού προς τους διαδηλωτές. Συνελήφθησαν, μάλιστα,  35 άτομα, μεταξύ των οποίων και αρκετές γυναίκες.

 Η διαδήλωση έγινε για να διαμαρτυρηθούν από τις συνεχιζόμενες συλλήψεις Κούρδων,μελών  του Κινήματος της Κοινωνίας των Πολιτών (KESK).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της  αστυνομικής διεύθυνσης της Μερσίνας.

Στην Κωνσταντινούπολη


Η Sebahat Tuncel σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη

Στο μεταξύ το πρωί, σήμερα, στην Κωνσταντινούπολη, η  βουλευτής του φιλο-κουρδικού Κόμματος  Ειρήνης και Φιλίας- BDP, Sebahat Tuncel,  εκδήλωσε την συμπαράστασή της  προς τους Κούρδους οι οποίοι έχουν συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές και κάνουν επ’ αόριστον απεργία πείνας στις φυλακές.

 Η Sebahat Tuncel ως συμπαράσταση  θα προβεί σε απεργία πείνας τη Δευτέρα και την Τρίτη και κάλεσε όλους του Κούρδους βουλευτές να την μιμηθούν, ενώ κατήγγειλε το τουρκικό κράτος για δολοφονίες κατά του Κουρδικού λαού.

-
Σημ. Η Sebahat Tuncel  είναι η πρώτη πολιτικός στην Τουρκία που εξελέγη βουλευτής όταν ήταν έγκλειστη στις τουρκικές φυλακές με 96.000 ψήφους Κούρδων της Κωνσταντινούπολης. Η Σεμπαχάτ είχε φυλακιστεί για συμμετοχή σε δραστηριότητες με το PKK, στην ανατολική Τουρκία. 


--