Βουλγαρία: 12η στρατιωτική αποστολή στο Αφγανιστάν



Μάρτιος 27, 2012.

Κάρλοβο.

Στρατιωτική τελετή διοργανώθηκε σήμερα  το πρωί,   στο δήμο Κάρλοβο,  για την αποστολή της 12ης στρατιωτικής ομάδας των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων που θα συμμετάσχουν  στην ειρηνευτική αποστολή  των διεθνών δυνάμεων  στο Αφγανιστάν.


Η στρατιωτική ομάδα αποτελείται από  περίπου 300 στρατιώτες οι οποίοι θα εκτελέσουν  καθήκοντα φύλαξης της εσωτερικής ζώνης του αεροδρομίου «Κανταχάρ».

Διοικητής της αποστολής είναι ο  συνταγματάρχης Μίτκο Μπάλτοφ και βοηθός του ο αντισυνταγματάρχης Γκέοργκι Γκάτεφ.

Στην επίσημη τελετή στο στρατιωτικό κέντρο του Κάρλοβο παρέστη ο δήμαρχος της πόλης Εμίλ Καμπαϊβάνοφ ο οποίος και εκφώνησε σχετικό λόγο για τη συνδρομή των βουλγαρικών δυνάμεων στην ειρηνευτική αποστολή του Αφγανιστάν.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο υπουργός Άμυνας Άνιου Άγγελοφ, ο αρχηγός της Εθνικής Άμυνας ναύαρχος Πλάμεν Μανούσεφ, ο αναπληρωτής διοικητής δυνάμεων της κοινής διοίκησης ναύαρχος Βαλεντίν Γκαγκάσεφ, ο διοικητής του στρατού υποστράτηγος Στέφαν Βασίλεφ, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής καθώς και εκπρόσωποι στρατιωτικών και πατριωτικών οργανώσεων και οι συγγενείς των στρατιωτών.

--