Μαυροβούνιο: Η επίσκεψη Λούκσιτς στην Τουρκία



Μάρτιος 15, 2012.

Οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων του Μαυροβουνίου και της Τουρκίας υπέγραψαν πέντε συμφωνίες που αποσκοπούν στην εμβάθυνση της αμοιβαίας συνεργασίας, με στόχο την ανταλλαγή αγαθών, τα οποία κατά το περασμένο έτος από  42 εκατομμύρια δολάρια ανήλθαν στα 100 εκατομμύρια.


Οι συμβάσεις υπογράφηκαν παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών, Ταγίπ Ερντογάν και Ίγκορ Λούκσιτς, οι οποίοι σε κοινή συνέντευξη Τύπου δήλωσαν ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι δυνατή σε διάφορους τομείς συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, τον αερολιμενικών υποδομών και του πολιτισμού.

Ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους επενδυτές να εξετάσουν τις επιλογές  για επενδύσεις στο Μαυροβούνιο, προσθέτοντας ότι προκειμένου να βελτιωθούν οι οικονομικές και εν γένει σχέσεις, πρέπει ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας να αυξήσουν  τον αριθμό των αεροπορικών δρομολογίων προς την Ποντγκόριτσα.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε το ενδιαφέρον των Τούρκων επενδυτών για το εργοστάσιο χάλυβα και την πρόθεση των επιχειρηματιών να επισκεφθούν για το σκοπό αυτό το Μαυροβούνιο.

Η αντιπροσωπεία του Μαυροβουνίου έφθασε στην Άγκυρα χθες το απόγευμα και η επίσημη επίσκεψη θα λήξει την Παρασκευή, με μια σειρά συναντήσεων στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Vijesti της Ποντγκόριτσα.

--