Η αλβανική ισλαμική οργάνωση του Μονάχου



Μάρτιος 6, 2012.

Δεύτερη θρησκεία έγινε το Ισλάμ μετά τον Χριστιανισμό στη Γερμανία. Υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι από πολλές διαφορετικές χώρες του κόσμου: από το Κοσσυφοπέδιο, FYROM, Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Τουρκία, Ιορδανία, Ιράκ, Λίβανο, Μαρόκο, Πακιστάν και άλλες χώρες.


Πολλοί μουσουλμάνοι μετανάστες δεν προτίθενται να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους, διότι, ήδη, ζουν με όλη την οικογένεια, όχι όπως πριν, όταν ήταν μόνο ο οικογενειάρχης μετανάστης.

Αυτό έχει ωθήσει τους μουσουλμάνους να οργανώσουν τη θρησκευτική ζωή στη Γερμανία, με την ίδρυση μουσουλμανικών ενώσεων και χώρους λατρείας.

Ένας από αυτούς τους χώρους είναι και το Ισλαμικό Κέντρο «των Βαλκανίων» που εδρεύει στο Μόναχο και έχει μια ιστορία 27 ετών και από το 1993 λειτουργεί νόμιμα. Ιδρυτής του είναι ο Γιακούμπ  εφέντης  Μουχαμεντί, ιμάμης, που προέρχεται από τα Σκόπια και σήμερα είναι ο Ιμάμης του τεμένους το οποίο λειτουργεί στα πλαίσια του Κέντρου.

Το Ισλαμικό αυτό Κέντρο έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, διότι συγκεντρώνει όλους τους Αλβανούς μουσουλμάνους που ζουν στο Μόναχο.

Σήμερα στελεχώνεται από 250 τακτικά μέλη που πληρώνουν την συνδρομή τους τακτικά.

Το ισλαμικό κέντρο αποτελείται κυρίως από μουσουλμάνους Αλβανούς, των Σκοπίων, του Κοσσυφοπεδίου, της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου, της Κοιλάδας του Πρέσεβο και από άλλους μουσουλμάνους που κατάγονται από διάφορες περιοχές των Βαλκανίων.

Μάλιστα, όπως λέγουν οι επικεφαλής του Κέντρου τα τελευταία χρόνια, αρκετοί Γερμανοί προσηλυτίστηκαν   στο Ισλάμ, μερικοί από τους οποίους έχουν αποδεχθεί το Ισλάμ στο ίδιο το Κέντρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν επίσης μουσουλμάνοι μέλη  του Κέντρου  από άλλες εθνότητες τα οποία έχουν πλήρη δικαιώματα στην Ένωση των Αλβανών του Ισλαμικού Κέντρου της Γερμανίας.
--