Ομπάμα: Αναπόφευκτη η πτώση του Άσαντ



Μάρτιος 7, 2012.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ότι «η πτώση του Άσαντ είναι αναπόφευκτη» σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στο Λευκό Οίκο για τις εξελίξεις στο Ιράν και τη Συρία.

Σε ερώτηση ενδεχόμενης στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν, ο Ομπάμα είπε ότι «μια στρατιωτική επέμβαση κατά του Ιράν δεν βρίσκεται στις επιλογές αυτή τη στιγμή. Το Ιράν πρέπει να σταματήσει τις πυρηνικές του δραστηριότητες προς όφελός του και  του δίνεται ένα ακόμη παράθυρο ευκαιρίας μέσω της διπλωματικής οδού».


Στην έκκληση των Ρεπουμπλικανών  για χτύπημα των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν,  ο Ομπάμα ανέφερε ότι τέτοιου είδους προτάσεις δεν απηχούν την κυβέρνηση και κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι ενεργούν παρορμητικά, πρόσθεσε ακόμη ότι ο πόλεμος που προτείνεται από τους Ρεπουμπλικάνους κατά του Ιράν θα έχει συνέπειες και στον ίδιο των αμερικανικό λαό.
Στην περίπτωση της Συρίας, ο Ομπάμα είπε «Λυπούμαι για τη βία στη Συρία. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε μια μονομερή στρατιωτική επέμβαση. Γιατί μια μονομερής επέμβαση θα ήταν λάθος. Η κατάσταση της Συρίας είναι πολύ πιο περίπλοκη από αυτήν της Λιβύης. Βλέπουμε  ότι η διεθνής κοινότητα βρίσκεται σε δράση κατά του καθεστώτος του Άσαντ, η πτώση του δικτάτορα Άσαντ είναι αναπόφευκτη», είπε.
--