Σκόπια: «Η Ομάδα Φιλίας του Κοινοβουλίου της Σουηδίας στα Σκόπια»



Μάρτιος 7, 2012.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκεόργκι Ίβανοφ, δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της σουηδο-σκοπιανής φιλίας του Κοινοβουλίου του Βασιλείου  της Σουηδίας.


Ο Σκοπιανός πρόεδρος εξέφρασε  την ικανοποίησή του για την πρόσφατη δημιουργία της ομάδας αυτής και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δραστηριότητες της  θα συμβάλλουν σε μια πιο παραγωγική συνεργασία μεταξύ των δύο μερών.

Υπογράμμισε, επίσης, την εποικοδομητική και συνεπή υποστήριξη του Βασιλείου της Σουηδίας για την ένταξη της χώρας του,  στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της σουηδικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά το 2009.

Τόνισε, ακόμη το σημαντικό ρόλο της ηγεσίας της Σουηδίας στην θετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και στη συμβολή της προς την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων για τους Σκοπιανούς.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η προοπτική για μια τελευταία ημερομηνία για τις διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ και παρουσιάστηκε η ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ως μια ευκαιρία για διαπραγματεύσεις με την FYROM.

Ο Σουηδός πρόεδρος και οι βουλευτές συζήτησαν τις προοπτικές για την εμβάθυνση της συνεργασίας σε άλλους τομείς, όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η άμυνα και η αμοιβαία συνεργασία σε πολυμερείς οργανισμούς.

--