«Εσωτερική μετανάστευση στην Ελλάδα»


Στην Ελλάδα άρχισαν να μεταναστεύουν στα χωριά, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα


Μάρτιος 5, 2012.
Με τις κοινωνικές επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και  με το τεράστιο ποσοστό ανεργίας, ασχολείται το  τούρκικο πρακτορείο ειδήσεων Τσιχάν.


«Ο στρατός των ανέργων έφθασε το ένα εκατομμύριο και με την οικονομική κρίση οι πολίτες προσπαθούν να βρουν εργασία μεταναστεύοντας από τις μεγάλες πόλεις στα χωριά και στις γεωργικές περιοχές», γράφει χαρακτηριστικά.

Η Συνομοσπονδία Αγροτικών Ενώσεων Ελλάδας ανάφερε ότι  ενώ  στον αγροτικό τομέα, μέχρι τώρα,  απασχολούνταν  περίπου το 6,38 τοις εκατό, τελευταία παρουσιάζει αύξηση, γράφει το τούρκικο κείμενο επικαλούμενο δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Για την αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής,  έντονη μετανάστευση παρατηρήθηκε από το 1950, όπου ο πληθυσμός άδειασε τις αγροτικές περιοχές και  συγκεντρώθηκε στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ τώρα κάνουν σχέδια επιστροφής χιλιάδες άνθρωποι.
Η μετακίνηση αυτή άρχισε σταδιακά από το 2008, όπου περίπου 300 άτομα υπέβαλλαν αιτήσεις για σεμινάρια και αγροτικά προγράμματα, ενώ σήμερα οι αιτήσεις αυτές ανέρχονται σε χιλιάδες.

Ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Αγροτικών Ενώσεων Ελλάδας, Γιώργος Τσιφόρος, -γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- δήλωσε ότι  το ενδιαφέρον των νέων για τον αγροτικό τομέα κατά την περίοδο 2008-2010 σημειώθηκε μια τέτοια αύξηση που δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ.

Τουλάχιστον 32.946 άτομα αντιπροσωπεύουν νέους επιχειρηματίες στην επαρχία από τους οποίους  το 97 %, θα απασχοληθεί στο γεωργικό τομέα, ενώ ένα 3% με την αλιεία.

Το δημοσίευμα, αναφέρει μια πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας, όπου τουλάχιστον 25 χιλιάδες άτομα άρχισαν να εργάζονται εκ νέου στον αγροτικό τομέα, κυρίως στην καλλιέργεια δέντρων  και παραγωγή σταφυλιών.

 Ενώ ένα άλλο σημαντικό ποσοστό,  στρέφεται, ήδη, στην εκτροφή  μικρών ζώων, τη μελισσοκομία και εναλλακτικές  καλλιέργειες.
--