Πρόεδρος Βουλγαρίας: «Έγιναν οικονομικές ατασθαλίες στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών»



Απρίλιος 20, 2012.

Σόφια.

Οι τακτικοί έλεγχοι που έγιναν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (НРС), έφεραν στο φως οικονομικές διαφορές για τις οποίες θα ζητηθούν  εξηγήσεις.


Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνέλιεφ στους δημοσιογράφους, μετά την τελετή για τον εορτασμό της 100ης επετείου της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

«Με την έναρξη της θητείας του στρατηγού Ντιμιτρόφ, καθώς ο ίδιος διενήργησε διάφορους ελέγχους με την βοήθεια των κυβερνητικών αρχών διαπιστώθηκε, όπως μπορώ να πω με βεβαιότητα, ότι υπάρχει μια αναφορά η οποία απευθύνεται προς εμέ και τον πρωθυπουργό. Έγινα γνώστης του περιεχομένου  αυτής της έκθεσης και θεώρησα ότι έπρεπε να σταλεί στον εισαγγελέα», είπε ο Πλεβνέλιεφ.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, πρόσθεσε ωστόσο, ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις πληροφορίες που περιέχονται στην έκθεση.

«Δεν θα μπορούσα τώρα, εν όψει της διαδικασίας που άρχισε στις μυστικές υπηρεσίες, να δώσω συγκεκριμένες πληροφορίες για τις παραβιάσεις οι οποίες εντοπίστηκαν σε αυτές. Μπορώ μόνο να προσθέσω ότι είναι περισσότερο οικονομικής φύσεως ως προς την κατανομή και την απορρόφηση των κονδυλίων», είπε ο πρόεδρος και τόνισε ότι  οι έλεγχοι είναι τεκμηριωμένοι.

«Έμεινα έκπληκτος, προσωπικά, από όλα όσα διαπιστώθηκαν. Οι μυστικές υπηρεσίες οφείλουν να λειτουργούν με κανόνες ώστε να τηρούνται πάντοτε οι καλύτερες λογιστικές πρακτικές για τη διαχείριση των πόρων  που τις παρέχονται για την παροχή πληροφοριών», είπε ο Πλεβνέλιεφ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι  η έκθεση  των ελέγχων παραδόθηκε πρώτα σε αυτόν και μετά στον πρωθυπουργό.

Πρόθεσή του, τόνισε, δεν ήταν θα αμαυρώσει το όνομα κανενός, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ.

--
Агенция "Фокус"