Τουρκία: Συνάντηση Μασούντ Μπαρζανί με Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη



Απρίλιος 19, 2012.
Ο πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν του  Βόρειου  Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, συναντήθηκε, σήμερα, με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.


Η συνάντηση έγινε  στο Ντολμά Μπαχτσέ και κράτησε μία ώρα και πενήντα λεπτά, κεκλεισμένων των θυρών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπασίρ Αταλάι, ο διοικητής της Υπηρεσίας Πληροφορικών (MIT), Χακάν Φιντάν και ο υφυπουργός  του υπουργείου Εξωτερικών,  Φέριντουμ Σινίρλιογλου.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, συζητήθηκαν θέματα όπως η κρίση στη Συρία,  η τρομοκρατία και η κατάσταση στο Ιράκ. Ως σημαντικό θέμα των συζητήσεων  χαρακτηρίστηκε «το ζήτημα της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK» στο οποίο οι δύο πλευρές προσπάθησαν να βρουν πιθανές προσεγγίσεις, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

Στη συνέχεια ο Μασούντ Μπαρζανί συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του Ιράκ Ταρίκ αλ Χασίμι που επισκέπτονταν την Κωνσταντινούπολη και η συνάντησή τους έγινε στο ξενοδοχείο Conrad.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν με τον Μπαρζανί και τον  Χασίμι ήταν χρήσιμες και εποικοδομητικές.

Σήμερα το βράδυ, στις 20:50 ο Μπαρζανί έφθασε στην Άγκυρα όπου πρόκειται να έχει συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο που επέστρεψε από την Ολλανδία.

Ο Μπαρζανί  και η ακολουθία του κατέλυσαν στο ξενοδοχείο Sheraton και αύριο θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ.
--