Κύπρος: Ενέργειες κατά του τουρκικού σχεδίου Β'



Απρίλιος 23, 2012.



Οι Έλληνες συζητούν για το τουρκικό σχέδιο Β' , αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα που ασχολείται με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης" της Κύπρου, που παρουσιάζουμε πιο κάτω




Κυβέρνηση, Βουλή και κόμματα συμφώνησαν να κάνουν συντονισμένες ενέργειες προς διάφορες κατευθύνσεις για αντιμετώπιση του φημολογούμενου τουρκικού σχεδίου β' για αναβάθμιση του ψευδοκράτους, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά το πέρας του Ατυπου Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Στο σημερινό Ατυπο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων τόσο για την κατάσταση στο Κυπριακό υπό το φως της επικοινωνίας που είχε με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν το περασμένο Σάββατο, ενώ αντηλλάγησαν απόψεις για το φημολογούμενο τουρκικό σχέδιο β'.

''Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο κ. Μπαν Γκι-μουν το περασμένο Σάββατο'', ανέφερε στις δηλώσεις ο κ. Στεφάνου.

Υπενθύμισε πως ο κ. Μπαν Γκι-μουν ανέφερε στον Πρόεδρο Χριστόφια ''ότι δεν υπάρχουν επαρκείς συγκλίσεις και πρόοδος σε ουσιαστικές πτυχές του Κυπριακού και γι' αυτό τούτη την ώρα δεν τίθεται θέμα σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης» και ότι λεπτομερέστερα αναφορικά με την πτυχή των διαπραγματεύσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως και ο Τ/κ ηγέτης κ. Ερογλου θα συζητήσουν με τον κ. Ντάουνερ. Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον κ. Ντάουνερ στις 27 Απριλίου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το Ατυπο Συμβούλιο Αρχηγών ασχολήθηκε επίσης με το φημολογούμενο σχέδιο Β' της Τουρκίας, καθώς και με την αντιμετώπιση αυτού του σχεδίου.