Το Ιράκ διαμαρτύρεται στον Τούρκο πρέσβη για τις τουρκικές επιθέσεις στα σύνορά του


Το Ιράκ διαμαρτύρεται στην Τουρκία για επιθέσεις κατά αμάχων


Απρίλιος 23, 2012.

Το Ιράκ ζήτησε από τον Τούρκο πρέσβη στη Βαγδάτη να μεταβιβάσει στην κυβέρνησή του  την απαίτηση  να σταματήσει η Τουρκία να παραβιάζει την κυριαρχία του και να βομβαρδίζει άμαχους στις  κουρδικές περιοχές του βόρειου Ιράκ.


«Η Ιρακινή  κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε για παραβίαση της κυριαρχίας του Ιράκ και για του βομβαρδισμούς στις παραμεθόριες περιοχές που στοχεύουν αθώους πολίτες του Κουρδιστάν».

Η νότα αυτή προς την Τουρκία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα  της κρατικής  ιρακινής τηλεόρασης Iraqiya.

Στην ιστοσελίδα αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν 100 μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς σε 481 στόχους στο βόρειο Ιράκ σύμφωνα με δημοσίευμα του Γενικού Επιτελείου  της Τουρκίας. (σημ. Το δημοσίευμα ‘κατέβηκε’, πιθανόν,  μετά το διάβημα του Ιράκ). Το τουρκικό δημοσίευμα ανέφερε ότι περισσότερα από 80 μέλη του PKK τραυματίστηκαν  και πρόσθετε ότι οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού θα  συνεχιστούν.

Εξάλλου ο υπουργός του Ιράκ, Χοσιάρ Ζεμπάρι, Κούρδος στην εθνικότητα, κατήγγειλε χθες για τουρκικούς και ιρανικούς βομβαρδισμούς των κουρδικών περιοχών στο βόρειο Ιράκ.

Δήλωσε μάλιστα, ότι το Ιράκ, η Τουρκία και οι ΗΠΑ, σχημάτισαν μια επιτροπή ασφαλείας για την επίλυση των συγκρούσεων, αναφέρει η ανεξάρτητη δημοσιογραφία του Κουρδιστάν.

--