Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

KFOR για AÇTOSH: Δεν έχουμε ενδείξεις για ένοπλες αλβανικές ομάδες στο ΚοσσυφοπέδιοΑπρίλιος 19, 2012.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος των διεθνών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο Marc Shtimler, δήλωσε, σήμερα, ότι η KFOR δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ένδειξη ότι στο Κοσσυφοπέδιο υπάρχουν ένοπλες ομάδες.


Συγκεκριμένα είπε ότι η KFOR «δεν έχει κάποια ένδειξη ότι υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες ένοπλες ομάδες  από αυτές τις οποίες γνωρίζουμε».

Τα παραπάνω δήλωσε ο  Shtimler στο σερβικό πρακτορείο ‘Τανγιουγκ’, σχολιάζοντας το αίτημα του Σέρβου υπουργού αρμοδίου για το Κοσσυφοπέδιο, Γκόραν Μπογκντάνοβατς, προς τους εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας για επείγουσα διερεύνηση κατά πόσο είναι αληθείς οι πληροφορίες ότι υπάρχουν ένοπλες εξτρεμιστικές ομάδας στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Shtimler τόνισε ότι η KFOR δεν έχει λάβει αίτημα να προβεί σε ξεχωριστή έρευνα για ένοπλες ομάδες στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

«Σε γενικές γραμμές ελέγξαμε εάν οι ένοπλες ομάδες  υπάρχουν στο Κοσσυφοπέδιο. Αυτό είναι το κύριο καθήκον της αστυνομίας, να βρούμε άτομα τα οποία κατέχουν όπλα παράνομα», είπε ο Shtimler.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο διοικητής της KFOR,  Γερμανός στρατηγός , Erhard Bühler,  αξιολόγησε την κατάσταση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο ως τεταμένη, εν όψει των  σερβικών εκλογών και κάλεσε όλα τα μέρη να διατηρήσουν την ειρήνη.


--