Σκόπια- Αρχηγός Επιτελείου Στρατού: Είμαστε αισιόδοξοι για το Συνέδριο του ΝΑΤΟ



Μάιος 13, 2012.

Ερωτηθείς ο Γκοράνσο Κοτέσκι για την κατάσταση της ασφάλειας στη χώρα, απάντησε ότι η αυτή βρίσκεται σε ικανοποιητικό βαθμό και την επιβλέπουν και άλλα εντεταλμένα όργανα του κράτους.


«Όσο αναφορά την επερχόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Μαΐου, θα ήθελα να δηλώσω ότι είμαι αισιόδοξος, όπως πάντα, αλλά  δεν παύω να κάνω και απαισιόδοξες προβλέψεις», είπε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου- στρατηγός Κοτέσκι.

«Η αισιοδοξία προέρχεται από το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ είναι μια στρατιωτική οργάνωση και είναι γνωστό  και επιβεβαιωμένο ότι ο στρατός μας σε ένα μεγάλο βαθμό έχει εκπληρώσει τις απαιτήσεις και τα πρότυπα για την πλήρη ένταξή μας.

»Υπενθυμίζω ότι κατά τα τελευταία δέκα χρόνια συμμετέχουμε σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΗΕ και οι στρατιώτες μας έχουν  βρεθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου, δίνοντας με θάρρος και επιμονή τη συμβολή του με την ανώτερη κατάρτιση που έχει και τη ψυχική ετοιμότητά του»

Ο ARM, ανέφερε, ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα νέα πρότυπα της Συμμαχίας και θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα κεκτημένα του προκειμένου να αντιμετωπίζει τις νέες προκλήσεις για την ασφάλεια.

«Στο στρατό έχουμε κατανόηση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει ολόκληρο τον κόσμο και βλέπουμε ότι ορισμένες χώρες στην περιοχή δεν είναι ακόμη σε θέση να βγουν από την ύφεση, έτσι  όπως και στο παρελθόν, μέσα στα πλαίσια της μείωσης του προϋπολογισμού δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την ετοιμότητα μάχης και την εκτέλεση των καθηκόντων μας», δήλωσε ο Κοτέσκι.


--