Σκόπια: «Άλλοθι οι συλλήψεις πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο»…



Μάιος 2, 2012.

Το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων «Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα» με ανακοίνωσή του, που την υπογράφει η ηγέτης του, Ρούφι Οσμάνι,  καταγγέλλει την κυβέρνηση των Σκοπίων ότι προέβη στις συλλήψεις  των είκοσι μουσουλμάνων ως υπεύθυνους για την πενταπλή δολοφονία της 11ης Απριλίου, προκειμένου να παρουσιαστεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, ως χώρα που αγωνίζεται κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας.


« Το «НДП» απαιτεί  από την νομολογία να αποσαφηνιστεί η στυγερή  πενταπλή δολοφονία που έγινε στα περίχωρα των Σκοπίων και οι πραγματικοί ένοχοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και τα όργανα της Δικαιοσύνης να απονείμουν την τιμωρία  την οποία αξίζουν.

» Έγινε μια τεράστια επιχείρηση με την ονομασία ‘Τέρας’ σε δεκάδες σπίτια πολλών περιοχών και συνελήφθηκαν 20 άτομα, όλοι Αλβανοί μεταξύ των δε και μία γυναίκα. Αυτή χαρακτηρίστηκε ως επιτυχημένη δράση αλλά δεν βλέπουμε το λόγο που να δικαιολογεί αυτό το χαρακτηρισμό. Η έρευνα έγινε σε λάθος κατεύθυνση και αναφέρθηκε, μάλιστα, ότι βρέθηκαν περίπου 10.000 ευρώ, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και κάρτες τηλεφώνου.

» Έγινε μια προσπάθεια βάσει ενός σχεδίου για μετακινηθεί η δολοφονία σε θρησκευτικό επίπεδο και αυτό είναι απαράδεκτο και πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια της  χώρας και της περιοχής και μπορεί να προκληθεί αλυσίδα βίας , όταν οι δολοφονίες αθώων ανθρώπων γίνονται ανεξάρτητα από την εθνοτική και θρησκευτική τους διάκριση. Πιστεύουμε ότι αποτελεί ένα άλλοθι της κυβέρνησης για να παρουσιάσει τη χώρα ότι αγωνίζεται κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας», αναφέρεται  μεταξύ άλλων η αντίδραση του αντιπολιτευτικού κόμματος НДП.

Στο μεταξύ η Αμερικανική Πρεσβεία στα Σκόπια, ζήτησε αυτοσυγκράτηση του πληθυσμού και προέτρεψε τις αρχές να τηρούν το γράμμα του νόμου προς τους συλληφθέντες.
--