Τουρκοκύπριοι: «Οι Έλληνες επηρέασαν τους Ευρωπαίους γιατρούς στην ματαίωση του Συνεδρίου»



Μάιος 2, 2012.

Στην Κατεχόμενη Κύπρο είχε προγραμματιστεί να γίνει το 22ο Συνέδριο της Τουρκικής Ένωσης Ουρολογίας και στο οποίο επρόκειτο να συμμετάσχουν πάνω από 100 Ουρολόγοι από την Ευρώπη και όλον τον κόσμο, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Το συνέδριο θα γινόταν από τις 2 έως τις 6 Μαΐου, σύμφωνα με τον Δρ Ateş Kadıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Üroloji Derneği'nin 2-6 Mayıs'ta KKTC'de 22. Ates Kadioglu της ουρολογικής εταιρείας της κατεχόμενης Κύπρου.

Η ευρωπαϊκή Ένωση Ουρολογίας απέστειλε επιστολή  προς τον Kadioglu στην οποία ανακοινώνονταν  ότι η Ένωση δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο  στο οποίο δεν θα παρεβρεθούν επίσης,  και οι ιατροί της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 Προσδιόρισαν μάλιστα στην επιστολή τους οι Ευρωπαίοι Επιστήμονες  ότι «δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε μια χώρα η οποία βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή, γιατί δεν είναι νομικώς ορθό και επομένως ακυρώνουμε την πρόσκληση που μας έχει απευθυνθεί».

Με την απόφαση αυτή, εξεπλάγη ο  Τουρκοκύπριος Δρ Kadioglu και δήλωσε η EAU είναι ένας μη κερδοσκοπικός επιστημονικός οργανισμός. Η ξαφνική ακύρωση της συμμετοχής της στο Συνέδριο έγινε σαφώς μετά από πολιτική παρέμβαση. Αφού,  πριν από τέσσερις μήνες που τους είχε αποσταλεί  η πρόσκληση είχαν συμφωνήσει να παραβρεθούν. Η τουρκική Ουρολογική Εταιρεία  εκφράζει τη βαθιά της λύπη και απογοήτευση για την απόφαση αυτή», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


--