Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν για εντάσεις στα Σκόπια



Μάιος 1, 2012.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται  στις πρόσφατες εθνικές εντάσεις στην FYROM, μετά  τη πενταπλή δολοφονία στα περίχωρα των Σκοπίων.


Οι ειδικές εκθέσεις και τα δημοσιεύματα, στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, έρχονται μετά από αυτά των Σέρβων, που εξακολουθούν να δημοσιεύουν για τα πρόσφατα γεγονότα στα Σκόπια και προειδοποιούν για εθνοτικές εντάσεις που θα φέρουν νέες συγκρούσεις.

Η εφημερίδα ‘Πράβντα’, πριν από λίγες ημέρες, μέσω του ανταποκριτή της στην περιοχή των Βαλκανίων, αναφέρθηκε στην τεταμένη κατάσταση και στις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή των Σκοπίων.

Η εφημερίδα επικαλείτο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας των Σκοπίων, επισημαίνοντας ότι οι εθελοντικές αλβανικές ένοπλες ομάδες είναι παρούσες στην περιοχή της πόλης των Σκοπίων, στο Κουμάνοβο και στο Καραντάκ, όπου ήταν γνωστή η παρουσία του UCK κατά τις συγκρούσεις του 2001.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η παρουσία των ένοπλων ομάδων στην περιοχή, επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, με επίσημη δήλωση.

Και άλλα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, μετά τις εξελίξεις στα Σκόπια, κατηγορούν τον αλβανικό παράγοντα για τις εντάσεις και ‘δυνητικούς δράστες δολοφονιών’. 

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν επίσης την κατάσταση που επικρατεί στο κράτος των Σκοπίων με τις τελευταίες εξελίξεις στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και την εμφάνιση ενός στρατιωτικού σχηματισμού  που απαρτίζεται από Αλβανούς, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
--