Σκόπια: Το αλβανικό κόμμα δεν θα εγκαταλείψει τον Γκρούεφσκι



Μάιος 23, 2012.

Το DUI δεν θα αποχωρήσει  από την κυβέρνηση μετά τη Σύνοδο  Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, παρά τις αιχμές που αντιμετωπίζει καθημερινά από τα υπόλοιπα αλβανικά κόμματα.


Πηγές από ανώτερα στελέχη του αλβανικού κυβερνητικού κόμματος αναφέρουν ότι το DUI  δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την κυβερνητική συμμαχία με το Νίκολα Γκρούεφσκι.

Οι πηγές αυτές δήλωσαν, εξάλλου,  ότι δεν περίμεναν διαφορετικό αποτέλεσμα από το Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο και πρόσθεσαν ότι  από τώρα πρέπει να διαθέσουν περισσότερες δυνάμεις για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την  ευρωατλαντική ατζέντα, αλλά για αυτήν,   πρέπει να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, ώστε να γίνει προσέγγιση στη διαφορά και να δοθεί  λύση στη διαφωνία του ονόματος.

Τις φωνές για διάλυση του Κοινοβουλίου  και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών με το σχηματισμό μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, τόσο ο ηγέτης του DUI, Αλί Αχμέτι όσο και ο Ρούφι Όσμανι απέφυγαν να σχολιάσουν.

Το DUI θα συνεχίσει την ίδια τακτική,  ζεστό –κρύο, απειλές επίσημες και ανεπίσημες,  με ήρεμους ή όχι τόνους, είναι τα σχόλια που ακούγονται από τα κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης.
--