Τουρκικές δυνάμεις απέτρεψαν απαγωγή του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Συρίας




Μάιος 23, 2012.

Άγκυρα.

Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν απόπειρα απαγωγής του διοικητή των Σύριων ανταρτών, Ριάντ αλ Άσαντ, από την έδρα του σε προσφυγικό καταυλισμό που βρίσκεται κατά μήκος των τουρκο-συριακών συνόρων, ανέφερε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας ‘Ιντεπέντεντ’.


Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τρεις άνδρες στην νότια τουρκική επαρχία Χατάι- έναν μυστικό πράκτορα της Συρίας και δύο Τούρκους υπήκοους- από την περασμένη εβδομάδα που ξεκίνησε μια προσπάθεια επίθεσης.

Τα τρία άτομα κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της Συρίας.

Η Τουρκία χορηγεί άσυλο  σε αξιωματικούς του συριακού στρατού που αυτομόλησαν και «συγκεντρώνει τις επαναστατικές ομάδες που αγωνίζονται ενάντια στο καθεστώς της Συρίας», γράφει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει λάβει ενισχυμένα μέτρα προστασίας για τον Ριάντ αλ Άσαντ, έναν πρώην συνταγματάρχη του στρατού της Συρίας και επικεφαλής του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» από τον περασμένο Οκτώβριο.

Η ενισχυμένη ασφάλεια που του παρέχεται  είναι εξαιτίας του προηγούμενου γεγονότος, όπου διεφθαρμένοι πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, είχαν προφανώς συνεργαστεί με το καθεστώς της Συρίας στην απαγωγή του προκατόχου του, Χουσεΐν Χαρμούς από την Τουρκία τον Αύγουστο.

--