Συνελήφθη μουσουλμάνος που έκανε έκκληση για επιθέσεις σε απίστους




Ιούνιος 8, 2012.

Αμβέρσα.

Ο αρχηγός του βελγικού Ισλαμικού ομίλου «Σαρία για Βέλγιο», συνελήφθη σήμερα (χθες) μετά από την ανάρτηση του στο διαδίκτυο ενός βίντεο με το οποίο καλεί του μουσουλμάνους του Βελγίου σε επιθέσεις εναντίον των μη μουσουλμάνων, ύστερα από τη σύλληψη μιας γυναίκας –μουσουλμάνας στις Βρυξέλλες, η οποία φορούσε μπούρκα.


«Συνελήφθη μετά από το βίντεο-κλιπ στο οποίος καλεί τους ‘αδελφούς και τις αδελφές’ του Ισλάμ να πολεμήσουν τους άπιστους», αναφέρει η ανακοίνωση της Εισαγγελίας της πόλης Αμβέρσας.
Την περασμένη εβδομάδα, διαδηλωτές πέταξαν εμπόδια και μεταλλικά δοχεία στο αστυνομικό τμήμα στο οποίο κρατείτο μια μουσουλμάνα που αρνιόταν να αφαιρέσει το πέπλο από το πρόσωπό της.

Οι γυναίκες στο Βέλγιο υπόκεινται σε τιμωρία έως 150 ευρώ αν φορούν το μουσουλμανικό πέπλο στο πρόσωπό τους. Το Βέλγιο και η Γαλλία έχουν απαγορεύσει τη χρήση του πέπλου αυτού και της μπούρκας.

Η «Σαρία για το Βέλγιο» εξέδωσε σήμερα μια προειδοποίηση ότι η σύλληψη του  Αμπού Ιμράνα θα σταθεί ως αφορμή για συσπείρωση των μουσουλμάνων στο πλευρό του.
Ο συλληφθείς θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου την επόμενη εβδομάδα.

--