Σκόπια: Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής με πρωθυπουργό την Αρίφι;



Ιούνιος 3, 2012.

«Μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής ακούγεται ωραία αλλά πολύ δύσκολα  να γίνει», δήλωσε  η αναπληρωτής πρωθυπουργός αρμόδια για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και αναπληρωτής πρόεδρος του αλβανικού κόμματος DUI, Τέουτα Αρίφι, στην εκπομπή «Στο Κέντρο» της  αλβανικής τηλεόρασης  των Σκοπίων ‘Alsat-m’.


Η Αρίφι σχολίασε τις πρόσφατες δημοσιεύσεις που ομιλούν για μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, έναν συνασπισμό πολιτικών δυνάμεων, με συγκεκριμένο στόχο όπως είναι το κλείσιμο της διαφωνίας του ονόματος με την Ελλάδα, η απεμπλοκή της χώρας για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση  της και η διενέργεια  πρόωρων εκλογών.

«Ποτέ δεν έχω μιλήσει για αυτό το ενδεχόμενο», δήλωσε η Αρίφι, αλλά θα μπορούσε να γίνει, πρόσθεσε,  λόγω των σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα ως προς την ένταξή της  στην ΕΕ.

Όταν ρωτήθηκε αν θα προτιμούσε να είναι επικεφαλής μια κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή προτιμά την σημερινή του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, η αναπληρωτής πρωθυπουργός απάντησε «εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η γρήγορη  είσοδος της χώρας στην ΕΕ».

--