Σκόπια: «Ο Τσίπρας παραμένει στις κόκκινες γραμμές για το όνομα»



Ιούνιος 3, 2012.

Σκόπια. (εφημ. Ούτρινσκι)

Το ελληνικό αριστερό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στις ελληνικές κόκκινες γραμμές για την επίλυση της διαφοράς για το όνομα.


Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρουσίαση του εκλογικού προγράμματός του πέρα από τις οικονομικές προτεραιότητες του κόμματος, παρουσίασε και τις προτεραιότητες στην εξωτερική πολιτική που εδράζουν στη βελτίωση των σχέσεων της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες με επιδίωξη τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Αναφερόμενος, ιδιαίτερα στα Σκόπια,  τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εργαστεί για την εξεύρεση μια αμοιβαίας αποδεκτής λύσης για το όνομα στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.
«Λύση μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό και για γενική χρήση. 

Προτείνουμε την απόφαση αυτή  επί δεκαετίες αλλά δεν εισακούστηκε για να επιλυθεί το πρόβλημα  της ονομασίας που παρεμποδίζει  την ανάπτυξη και της ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο Τσίπρας.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι για τον  ΣΥΡΙΖΑ  η εδαφική και η εθνική ανεξαρτησία δεν είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων,  επέκρινε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα ακολούθησε  το δόγμα «ανήκουμε στη Δύση», το οποίο σιγά- σιγά μετατράπηκε σε μια «ιδεολογία παράδοσης της χώρας  στους ισχυρούς» είπε ο Τσίπρας και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να αποτελεί πλέον πυξίδα για την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Ο νεαρός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ως ένας σύγχρονος ‘Ρομπέν των Δασών’, λέγοντας ότι το σχέδιο που παρουσιάζει  προβλέπει αυστηρότερα φορολογικά μέτρα για τους πλούσιους, ενώ υπόσχεται  οικονομική ανακούφιση με την κατάργηση του πρόσθετου φόρου στην ακίνητη περιουσία για τους άνεργους, στους χαμηλόμισθους και τους πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, γράφει η σκοπιανή εφημερίδα Ούτρινσκι.
--