Βουλγαρία: Η έκτη ετήσια διάσκεψη των αρχηγών άμυνας των βαλκανικών χωρών


 Το συγκρότημα Μπογιάνα

Ιούνιος 13, 2012.

Σόφια.

 Στις 13 Ιουνίου στο Οίκο Νο 2 του συγκροτήματος ‘ Μπογιάνα’, ο πρόεδρος και ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ και ο αρχηγός  Άμυνας, στρατηγός Συμεών Σιμεόνοφ θα παραβρεθούν στην έκτη ετήσια διάσκεψη των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των βαλκανικών χωρών, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της προεδρίας.


Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ θα υπογραφεί κοινή δήλωση των επικεφαλής Άμυνας των βαλκανικών χωρών. Το συνέδριο θα παρακολουθήσει  ο υπουργός Άμυνας Άνιου Άγγελοφ.

Υπό την προεδρία του αρχηγού της Άμυνας, ο στρατηγός Συμεών Σιμεόνοφ, ανώτεροι  στρατιωτικοί θα συζητήσουν θέματα που αφορούν την περιφερειακή ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία.

Στο φόρουμ θα παραστούν οι αρχηγοί της Άμυνας και στρατιωτικές αντιπροσωπείες από την Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, πΓΔΜ, Τουρκία, Σλοβενία, Κροατία, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ο ανώτατος  Διοικητής των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Νάπολη και αντιπρόσωπος της Γενικής Εντολής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ευρώπη.

--