Σερβικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα




Ιούνιος 15, 2012.

Παρουσιάζουμε μερικά ενδεικτικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην Ελλάδα και τα οποία κυριαρχούν στο σημερινό  σερβικό Τύπο.



Το δημοσίευμα έχει τίτλο: «Πως στην Ελλάδα θα αντικατασταθεί το ευρώ με τη δραχμή»
Η εφημερίδα Politika αναφέρεται σε ένα σχέδιο αντικατάστασης του ευρώ με τη δραχμή εν μέσω καλοκαιριού και πως θα γίνει η προμήθεια των νέων ελληνικών νομισμάτων και τον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθούν  στους πολίτες.



Το ανωτέρω δημοσίευμα αναφέρει:
« Ο πρόεδρος  του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Siriza) Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε το σχηματισμό «κυβέρνησης όλων των Ελλήνων» και εγγυήθηκε ότι θα παραμείνουν οι Έλληνες  στην ‘Ευρώπη και στο ευρώ’.


Η Moodys υποβάθμισε την ‘πιστοληπτική ικανότητα’ της Κύπρου κατά δύο βαθμούς. Οι αναλυτές απέδωσαν την υποβάθμιση στην αύξηση της πιθανότητας ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στις τελευταίες εκλογές  δεν εκλέχθηκε μια κυβέρνηση  στην Ελλάδα, αλλά απέκτησε ένα νέο πολιτικό ηγέτη- τον 37χρονο Αλέξη Τσίπρα.



Το δημοσίευμα της beta αναφέρει ότι οι ελληνικές εκλογές θα αποτελέσουν δημοψήφισμα για το ευρώ



Η ανεργία στην Ελλάδα έχει φθάσει στο 22,6 τοις εκατό κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους με αποτέλεσμα πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες να είναι χωρίς εργασία, επισημαίνει το δημοσίευμα το πρακτορείου Τανγιούγκ.