Βουλγαρία: Επιτυχής η έκθεση «Αίμος», θα πωληθεί οπλισμός σε Ιράκ και Αλγερία



Ιούνιος 1, 2012.

Σόφια.

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ διαπραγματεύεται συμφωνίες για πώληση όπλων στο Ιράκ αξίας 150 εκατομμυρίων λέβα ως απόρροια της έκθεσης αμυντικού  εξοπλισμού «Αίμος 2012».


Η συμφωνία είναι για 500 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων. Η σύμβαση για πώληση οπλισμού έγινε παρουσία του υπουργού Άμυνας του Ιράκ,  Σάντουλα αλ Ντουλάιμι, ο οποίος παραβρέθηκε στην έκθεση της πόλης Πλοβντίβ/Φιλιππούπολης.
Οι μηχανές είναι παραγωγής της «Terem» και θα πρέπει σύντομα να αποσταλούν  για να δοκιμαστούν στο έδαφος του Ιράκ. Σύμφωνα με τον Μπορίσοφ η συμφωνία είναι ‘πολύ καλή’.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση ανακοίνωσε ότι  έχει σχεδόν ολοκληρωθεί μια ακόμη συμφωνία  με την Αλγερία για πώληση βουλγαρικού οπλισμού.
Επιπλέον ο Μπορίσοφ πρότεινε στον υπαρχηγό του Γενικού τμήματος του κινεζικού στρατού, υποστράτηγο Λιου Σανγκ, να αγοράσουν  πυρομαχικά κοντινής απόστασης και ο πρωθυπουργός αστειευόμενος είπε να εφοδιαστεί ο κάθε κινέζος στρατιώτης από ένα βουλγαρικό όπλο.

Μάλιστα, ο Μπορίσοφ προέτρεψε σε όλα τα συμβαλλόμενα στην έκθεση κράτη να αγοράσουν βουλγαρικά όπλα, γιατί  «υπάρχει το παράπονο ότι αρκετά χρόνια δεν έχουν αγοράσει από τη Βουλγαρία».

--