Τουρκία: «Η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, είπε ότι θα πάρει μια μέρα πίσω την Κωνσταντινούπολη…»




Ιούνιος 8, 2012.

Ο ηγέτης του κόμματος της άκρας δεξιάς ‘Χρυσή Αυγή’, Νίκος Μιχαλολιάκος, που έχει το παρατσούκλι «Φύρερ», είπε ότι μια μέρα οι Έλληνες θα πάρουν πίσω την Κωνσταντινούπολη.


Μιλώντας ο Μιχαλολιάκος στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»  ανέφερε την ‘Ισταμπούλ’  ως ‘Βασιλεύουσα’ και στην ομιλία του που διοργάνωσε στην Αθήνα αναφέρθηκε στην κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης την ‘βασίλισσα των πόλεων, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου’.

Ο Μιχαλολιάκος απαντώντας στο ερώτημα ότι σήμερα στην Πόλη ζούνε μόνο τρεις χιλιάδες Έλληνες ενώ οι Τούρκοι είναι 15 εκατομμύρια πως μπορεί να είναι ρεαλιστική μια τέτοια θέση, απάντησε:
 « Οι Εβραίοι έδωσαν το παράδειγμα, όπου αιώνες αργότερα, το 1948, είχαν τη δυνατότητα της εγκατάστασης στα εδάφη των προγόνων τους»

 Ο Μιχαλολιάκος –συνεχίζει το τούρκιο δημοσίευμα- είπε ότι θα πάρουν οι Έλληνες τα όπλα και θα πολεμήσουν τους Τούρκους όταν έρθει η ώρα και τόνισε ότι επί αιώνες ο ελληνισμός ζούσε στη Μικρά Ασία, την Ανατολική Θράκη, τον Πόντο και ότι αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ.

Το φασιστικό κόμμα της ‘Χρυσής Αυγής’ – γράφει το δημοσίευμα- κρατά σκληρή στάση προς τους μετανάστες.

 «Το κακοήθες αυτό κόμμα της ‘Χρυσής Αυγής’ που έλαβε 6 με 7 τοις εκατό των ψήφων στις εκλογές του Μαΐου, κέρδισε το δικαίωμα να εισέλθει στο κοινοβούλιο. Όσο πλησιάζουν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου τα μέλη του κόμματος αντιδρούν επιθετικά στα μέλη των άλλων κομμάτων για να λάβουν μαζί τους την ελληνική κοινή γνώμη», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
--