«Η Δύση προσπαθεί να πείσει τη Ρωσία να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Μπασάρ Άσαντ



Ιούλιος 4, 2012.

Η συνεχιζόμενη πάνω από ένα έτος κρίση στη Συρία έχει μια απρόσμενη εξέλιξη. Η Δύση προσπαθεί να πείσει τη Ρωσία να παράσχει στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ, άσυλο.


Η Μόσχα δεν έχει ακόμη συμφωνήσει στο ζήτημα αυτό. Πολιτικοί αναλυτές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να  έχει ένα τέτοιο αποτέλεσμα η κρίση της Συρίας.
Επιπλέον, ο Άσαντ κατέστησε σαφές ότι απορρίπτει την επιλογή της οικειοθελούς  αποχώρησής από τη θέση του, αναφέρει η ρωσική εφημερίδα «Kommersant».

Παρόλα αυτά οι δυτικές χώρες, κυρίως οι ΗΠΑ, προσπαθούν ενεργά να πείσουν τη Μόσχα να φιλοξενήσει το Σύρο ηγέτη και να του δώσει πολιτικό άσυλο, όπως δήλωσε καλά πληροφορημένη πηγή από τους ρωσικούς διπλωματικούς κύκλους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, οι δημοσιεύσεις που έκαναν την εμφάνισή τους στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι η Ρωσία αποφάσισε να χορηγήσει άσυλο στον Μπασάρ Άσαντ και ότι αυτός μετέφερε όλες τις οικονομίες του στην Ρωσία, ανέφερε ότι «στη χώρα μας δεν υπήρχαν σχέδια φιλοξενίας του Άσαντ».

Ωστόσο, σοβαρή διπλωματική πηγή  από τις δυτικές χώρες  όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό δεν την επιβεβαίωσε, αλλά, ούτε και την απέρριψε.

--