Κοσσυφοπέδιο: «Η τουρκική εταιρεία του αεροδρομίου αφαίρεσε τα αλβανικά εθνικά σύμβολα»


www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 29, 2012.

«Αφαιρέθηκαν από τα καταστήματα της Pristina Inernational Airport- ‘PIA’,  τα εθνικά αλβανικά σύμβολα από την ημέρα που ανέλαβε την διοίκηση της επιχείρησης η τουρκική εταιρεία», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Παρά το γεγονός ότι διατηρείται  η ονομασία του αεροδρομίου από τον ήρωα Adem Jashari, στις εγκαταστάσεις δεν υπάρχει κανένα γλυπτό ή φωτογραφία του.

Ο εκπρόσωπος του ‘PIA’, Αλτίν Αχμέτι, δεν έκανε κανένα σχόλιο για το γεγονός αυτό. Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Σιτάκου, ο οποίος δεν γνώριζε τι έχει συμβεί, δήλωσε στην εφημερίδα «Koha Ditore”ότι ‘αυτό πρέπει να αλλάξει αμέσως’.

Μόλις πριν από λίγους μήνες, στο χώρο του διεθνούς αεροδρομίου της Πρίστινα είχε πληθώρα συμβόλων του Κοσσυφοπεδίου, με γλυπτά της Μητέρας Τερέζας, του ιστορικού προέδρου του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραχίμ Ρουγκόβα, προτομή του ήρωα Αντέμ του οποίου το όνομα φέρει το αεροδρόμιο.

Και η εθνική σημαία των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου δεν υπάρχει επίσης στον ευρύτερο χώρο του αεροδρομίου.

Με την ανάληψη επίσης της διαχείρισης από την τουρκική εταιρεία αφαιρέθηκαν και από το χώρο των αφορολόγητων  τα τοπικά σουβενίρ από την τουρκική εταιρεία «Unifree» που ανέλαβε αυτόν τον τομέα.

--