Ισραήλ: «Ζώνη προστασίας στην Ανατολική Μεσόγειο με Πολεμικά πλοία, UAV, και αυξημένη στρατιωτική παρουσία»




«…δεν αποκλείεται και η  δορυφορική παρακολούθηση»

Ιούλιος 10, 2012.

Άγκυρα.

«Το Ισραήλ για την προστασία των δραστηριοτήτων  άντλησης φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι έτοιμο να αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία του»



Το Ισραήλ,  που το αποτελεί αντικείμενο της διαφοράς με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο,  είναι έτοιμο να αυξήσει τις στρατιωτικές του δραστηριότητες για την προστασία της  εξερεύνησης και εξόρυξης του φυσικού αερίου στην περιοχή.

Το στρατηγικό σχέδιο

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ και αρχηγός του Επιτελείου, στο πλαίσιο του σχεδίου που εγκρίθηκε για το Πολεμικό Ναυτικό από τον Μπένι Γκάντζ, θα διατεθούν  τέσσερα νέα πολεμικά πλοία, περισσότερο στρατιωτικό προσωπικό,  καθώς και η εφαρμογή  του προγράμματος «Ιππότης»,  με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για την περιπολία της περιοχής.

Το συνολικό σχέδιο ανέρχεται σε ύψος 1 δις δολαρίων για την προστασία των πλατφόρμων στην Ανατολική Μεσόγειο από την επιθέσεις «τρομοκρατών».

Πλατφόρμες  άντλησης φυσικού αερίου σε διεθνή ύδατα

Μερικές από τις πλατφόρμες άντλησης στην ισραηλινή ΑΟΖ είναι 360 μίλια από τις ακτές.

Το Ισραήλ σκοπεύει να καθιερώσει περιπολίες εντός της περιορισμένης περιοχής από πέντε πολεμικά πλοία, αφού προβλέπεται αύξηση  της άντλησης του φυσικού αερίου κατά το 2013.

Ο Ναύαρχος Ράμ Ρότμπεργκ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «δόθηκε εντολή να ασκήσουμε το καθήκον μας για τη προστασία των αποθεμάτων φυσικού αερίου με τη συνεργασία του στρατού και του ναυτικού. Αυτό σημαίνει  αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας μας στην περιοχή», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


--