Οι Σύριοι πρόσφυγες στην Τουρκία θα φθάσουν τις 200 χιλιάδες



Αύγουστος 28, 2012.

Γενεύη.

Ο αριθμός των προσφύγων της Συρίας που κατέφυγαν στην Τουρκία ενδέχεται να φθάσει σύντομα τις 200 χιλιάδες με την εμβάθυνση της σύγκρουσης, ενώ πολλοί Σύριοι θα κατευθυνθούν για ασφάλεια στην Ιορδανία, ανακοίνωσε ο Οργανισμός για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ.


Η αύξηση του αριθμού των Σύρων που φθάνουν στην Τουρκία είναι δραματική. Σε σύγκριση με προηγούμενες εβδομάδες  έφθαναν στην Τουρκία περί τους 400 με 500 ανθρώπους ανά ημέρα, τώρα ανέρχονται στις 5 χιλιάδες ανά ημέρα, δήλωσε η Μελίσσα Φλέμιγκ, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Σημειώνεται ότι στα στρατόπεδα προσφύγων φθάνουν κυρίως παιδιά τα οποία δεν συνοδεύονται πάντοτε από τους γονείς τους.

«Μιλάμε για τους πρόσφυγες από τη Συρία που καταφθάνουν στην Τουρκία, οι οποίοι ενδέχεται να φθάσουν τις 200 χιλιάδες και πρέπει να συνεργαστούμε με την τουρκική κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός σχεδίου», είπε μία άλλη εκπρόσωπος, η Sybil Wilkes, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Σήμερα τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν για 74 χιλιάδες εγγεγραμμένους πρόσφυγες της Συρίας, που παραμένουν σε τούρκικο έδαφος.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr