Σκόπια: Πρέσβης Βουλγαρίας με Αχμέτι συζήτησαν για Διάδρομο 8



Αύγουστος 28, 2012.

Τέτοβο.

Σήμερα στα κεντρικά γραφεία του αλβανικού κόμματος «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση» ο πρόεδρος Αλί Αχμέτι, δέχθηκε το νέο πρέσβη της Βουλγαρίας στα Σκόπια, Ιβάν Πέτκοφ.


Η συνάντηση ήταν φιλική και οι συνομιλητές συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και την περιοχή, την οικονομική συνεργασία κλπ.

Ο πρέσβης Πέτκοφ τόνισε τη σημασία της κατασκευής του Διαδρόμου 8 που θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και της Αλβανίας.
Κατά το παρελθόν έτος οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των Σκοπίων και της Βουλγαρίας υπερέβησαν το 1 δις ευρώ και αυτή η εμπορική συνεργασία πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω, επεσήμανε ο Πέτκοφ, ο οποίος υποστήριξε την ευρω-ατλαντική ένταξη των Σκοπίων και εξέφρασε την προθυμία της Βουλγαρίας να βοηθήσει στη διαδικασία αυτή.

Ο πρόεδρος Αχμέτι τόνισε ότι η εμπορική σχέση μεταξύ της Βουλγαρίας και των Σκοπίων πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω και εξέφρασε την ελπίδα για περισσότερη συνεργασία και σε άλλους τομείς, στο πνεύμα της ‘αλληλοβοήθειας’.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr