Αλβανία: Ο Μπερίσα θα φτιάξει μαυσωλείο για τη βασιλική οικογένεια



Αύγουστος 29, 2012.

Η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για την κατασκευή μαυσωλείου για τη βασιλική οικογένειας της χώρας.


Την απόφαση παρουσίασε ο ίδιος ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Σαλί Μπερίσα, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης με τα κυβερνητικά στελέχη.

«Με μία βάρβαρη πράξη ο Ενβέρ Χότζα διέταξε τον βομβαρδισμό του τάφου της Μητέρας Βασίλισσας  με την ενοχή ότι γέννησε τον άνθρωπο που δημιούργησε το αλβανικό κράτος, τον Αχμέτ Ζόγκ, αυτή ήταν η ανταμοιβή που για  ένα παρανοϊκό δικτάτορα της Ευρώπης ανατίναξε τα οστά της μητέρας αυτής. 

Το μαυσωλείο θα είναι μεγαλύτερο από εκείνο που ο ίδιος ο Βασιλιάς είχε δημιουργήσει καθώς και της βασίλισσας Geraldine και το σύζυγό της τον Αλέξανδρο τον Α΄ που τους αξίζει ένας βασιλικό νεκροταφείο», δήλωσε ο Μπερίσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αλβανία θα παραμείνει μια δημοκρατική χώρα, αλλά το Αλβανικό Κοινοβούλιο και το σύνολο του πολιτικού φάσματος με ορισμένες νομοθεσίες και αποφάσεις  θα αποκαταστήσουν την ιστορική μνήμη.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr